Sağlık

Dalaman Belediye Başkanı Karakuş, Ebe SS Hakkında BSHA’ya Konuştu

Dalaman Devlet Hastanesi’nin doğumhanesinde görev yapan Ebe SS’nin Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş’un yakınlarına özel ilgi göstermediği gerekçesiyle görev yerinin değiştirildiği iddia edildi. Sosyal medyada gündem yaratan konuyla ilgili Bilim Sıhhat Haber Ajansı’nın (BSHA) sorularını yanıtlayan Lider Karakuş, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu ve devlet hastanesine bu etiketi kullanarak hiç gitmediğini söyledi.

“Cumhurbaşkanımın Etiketini Kullanarak Hastaneye Gitmem”

Belediye Başkanı, Karakuş hakkında ortaya atılan tezlerle ilgili sert açıklamalarda bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü’nün ebe hakkında soruşturma açması, görev yerinin değiştirilmesi, ebenin eski görevine iade edilmemesi gibi konularda Türk Sağlık-Sen ve Saha-Der tarafından sorumlu tutulan Önder Karakuş Soruşturmanın tamamlanmasının ardından, “Sendika başkanınıza ebeye gelip benden özür dilememi söylediniz mi?” sorumuzu yanıtladı. Karakuş, açıklamalarına şöyle devam etti: “Belediye başkanı mobbing uygulayıp ebe göndermeye yeter mi? Tamamen asılsız iddialardır. Bir belediye başkanı yakınlarına sahip çıkmadı diye görevini yapan bir sağlık görevlisi böyle bir şey yapabilir mi? Devlet hastanesine kimliğimle hiç gitmedim. Bu pislikler sadece kaba davranarak kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Görevini yapan bir sağlıkçıya hiçbir otorite böyle bir şey yapmaz” dedi.

HAKLARINI ARIYOR!

Ebe ilgi göstermek zorunda mı?

BSHA’nın “Yakınınız ebenin ilgi göstermemesinden şikayetçi oldu mu?” Soruya Belediye Başkanı Karakuş, “Demek ki orada bir sorun varmış ve şikayet edilmiş. Böyle bir şey varsa devlet üzerine düşeni yapar. Sosyal medyadan Twitter’dan yazarak çözüm yok. Birlik Başkanı, Sağlık Müdürü, Başhekim ne iş yapar?” dedim.

“Özür dilemen gerektiğini söylemedim”

Türkiye Sağlık-Sen Belediye Başkanı Mehmet Uğur ve Belediye Başkanı Karakuş, “SS Ebe’nin bir hatası var, telafi etsin. Gelsin benden özür dilesin” diyen Önder Karakuş, “Akşam bizzat kendisiyle görüştüm. Mehmet Bey’e bu olayın benimle gelecekte bir ilgisi olmadığını anlattım. Ebe gelip benden özür dilesin diye bir şey demedim. Tamamen kendilerini haklı çıkarmak için yaptıkları bir analizdir, başka bir şey değil. Biz işimizi yapmaya çalışıyoruz. Birileri görevini yapmadığı için twitter’da oradan buradan derman arıyor. Ben de bunu söyleyeceğim. Ebe neden benden özür dilesin, ben buranın sağlık müdürü müyüm? Ben başhekim miyim? Hastane Müdürü müyüm yoksa Başhemşire mi? Bu gerçek mi?”

“İhtiyacı Olduğunda Yardım İstiyor Ama…”

Ebe SS’nin daha önce bir sorun nedeniyle Belediye Başkanı olarak kendisiyle görüştüğünü ifade eden Karakuş, “Bu ebe daha önce Dalaman Belediye Başkanı’na gelip derdini anlattı mı anlatmadı mı? Çözüm bulmanızı rica ediyoruz. Talimat vermiyoruz, sadece kurumdaki ilgili kişiye soruyoruz. Gelip bizden yardım istediklerinde bir şey olmuyor ama soruşturmaya gittiğimizde suçlu muyuz? Yer değişikliği var mı, ne yapılıyor bilmiyorum. Sürecin benimle ilgisi yok. Kötü adam belediye başkanı olur” dedi.

“Yakınım Şikayet Ettiğinden Sorumlu Ben Miyim!”

Ebe ile ilgili soruşturmanın Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılıp sonuçlandığını söyleyen Başkan Karakuş, “Bana yakın olma özelliğim yok. Bana yakın olması hastanede önceliği olduğu anlamına gelmez. Bir sorun varsa vatandaş şikayet edebilir. Şimdi yakınım şikayet edince bana döndü. Mensubu oldukları sendika Cumhur İttifakı’na bağlı bir sendika değilse neden böyle şeyler söylüyorlar? Çaresizlikten? Burada bir pozisyonum olması bir yakınım şikayet etse işin içinde olduğum anlamına gelmez. Beni kullanarak kendilerine analiz bulmak istiyorlar. Birlik Önderi Mehmet Bey ile benim açımdan rastgele bir sorun yok. Git kiminle konuşman gerekiyorsa gör dedim. Bundan başka ne diyebilirim ki?” şeklinde söyledi.

Türk Sağlık-Sen Belediye Başkanını Sorumlu Tuttu

Turkish Health-Sen Muğla Şube Başkanı Mehmet Uğur, BSHA’ya yaptığı açıklamada, “Sendika olarak görev süresi dolmasına rağmen SS’lerin iade edilmemesi üzerine önce Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ile görüştük. Ancak olumlu bir yanıt alamadık. Bunun üzerine AK Parti Muğla İl Başkanlığı ile görüşmemiz oldu. Ardından Dalaman Belediye Başkanı ile telefonla görüştük. Tüm makamlara yeterli niyetle gittik. tahlil bulamadık Belediye Başkanı ‘Ebe SS’in bir hatası var, telafi etmesi lazım. Gel benden özür dile” dedi. Arkadaşımıza ileteceğim. Özür dileyip dilememek ona kalmış. Mahkemeye gidecek, ya görevi sonlandıracaklar ya da dava açacağız.”

Saha-Der: Yetersiz Randevu Mobbinge Neden Olur!

33 yıllık ebe SS derneğidir. Sağlık Çalışanları Hakları ve Emek Derneği, sağlık çalışanlarının yaşadığı mobbingin sadece hasta ve hasta yakınlarından değil, yöneticilerden de kaynaklandığını vurgulayan bir açıklama yaptı. Saha-Der, belediye başkanının talebiyle sürgün kararı verilemeyeceğini, bir kamu görevlisi disiplin suçu işlemişse bunun Sağlık Bakanlığı Disiplin Yönetmeliği’ne göre işlem yapılabileceğine işaret etti. “Hastanelerde niteliksiz atamaların maliyetinin tüm sağlık çalışanları için mobbinge dönüştüğünü” vurgulayan Dernek, “Kurum yöneticilerinin atamalarındaki yetersizliklere son verilmeli, objektif sınavlarla ve şeffaf bir şekilde yöneticiler seçilmelidir. ” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu