Dijital dönüşümü benimsemeyen şirketlerin yüzde 35’i 10 yıl içinde iflas edecek
Yetersiz güvenlik önlemleri nedeniyle siber saldırganların hedef alanına düşen üreticiler için yüksek güvenlik ihtiyacı artıyor. Birçok üreticinin dijital dönüşüm girişimlerini benimseme konusunda geri kaldığını gösteren Deloitte Insights raporu, bu dönüşümü benimsemeyen şirketlerin yüzde 35’inin önümüzdeki 10 yılda ya iflas edeceğini ya da önemli ölçüde değişeceğini ortaya koyuyor. Üreticilerin operasyonel süreçlerine dahil etmesi gereken bulut depolama hizmetleri, üreticilerin performanslarını artırmasına olanak tanır. Siber depolamada dünya lideri olan Acronis, bulut depolama uygulamalarıyla üretim süreçlerini güzelleştirmek için 4 adımı paylaşıyor.
Sürekli artan dijital sistem ve bilgi hacmiyle, üreticilerin kritik bilgilerini korumak için güçlü stratejilere ihtiyacı var. Deloitte Insights raporu, birçok üreticinin dijital dönüşüm girişimlerini benimsemede geride kaldığını gösteriyor. Rapor, bu dönüşümü benimsemeyen şirketlerin yüzde 35’inin önümüzdeki 10 yıl içinde ya iflas edeceğini ya da önemli ölçüde değişeceğini ortaya koyuyor. Üretim tesisi ağında sayısız veri ve cihaz olduğu için güvenlik zorlaşıyor. Bu nedenle üreticiler, tüm süreçlerini otomatikleştirme ihtiyacı ile teknolojiye yöneliyor. Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) ve bulut tabanlı üretim gibi yenilikçi teknolojik uygulamalar daha erişilebilir hale gelirse siber güvenlik riskleri en aza indirilir. Siber savunmaya yönelik entegre bir yaklaşımın parçası olarak bilgileri buluta taşıma; Çeviklik, daha düşük maliyet, varlıklara daha fazla erişim ve gelişmiş işbirliği gibi değerli avantajlar sağlar. Küresel bir siber depolama başkanı olan Acronis, üretim süreçlerini bulut depolama uygulamalarıyla güzelleştirmek için 4 adımı paylaşıyor.
1. Bilgi erişilebilirliğini ve işbirliğini sağlayın. Bulut depolama, yetkili çalışanların herhangi bir pozisyonda verilere kolayca erişmesine olanak tanır. Bu adım, üreticilerin harici ortaklar ve tedarikçilerle ekiplerin ortasında işbirliğini kolaylaştırmasını sağlar. Paydaşların bilgiye güvenle erişme ve bilgiyi paylaşma yeteneği, daha verimli karar alma süreçlerini teşvik eder ve gerçek zamanlı işbirliğini mümkün kılar.
2. Bilgi analitiği ve öngörüleri elde edin. Bulut veri depolama, üreticilerin operasyonel süreçlerinde gelişmiş bilgi analitiğinden yararlanmalarına olanak tanır. Üreticiler, birden fazla kaynaktan gelen bilgileri entegre ederek ve analitik biçimde uygulayarak üretim süreçleri, kalite kontrol ve tedarik zinciri yönetimi hakkında değerli içgörüler elde eder. Bu içgörüler kalıpları, anormallikleri ve iyileştirme alanlarını belirlemeye yardımcı olarak optimize edilmiş üretim, azaltılmış arıza süresi ve iyileştirilmiş genel verimlilik sağlar.
3. Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIOT) Uygulamasını Entegre Edin. IIoT, gerçek zamanlı veri toplamak için üretim ortamı genelinde cihazların, sensörlerin ve ekipmanların bağlanmasını içerir. Bulut depolama, bu bilgileri toplamak, depolamak ve analiz etmek için merkezi bir platform sağlayarak üreticilerin ekipman performansını izlemesine, sorunları belirlemesine ve bakım ihtiyaçlarını tahmin etmesine olanak tanır. Bu, beklenmeyen arıza sürelerinin önlenmesini, ekipman çalışma süresinin artırılmasını ve genel operasyonel verimliliğin iyileştirilmesini sağlar.
4. Makine Öğrenimi ve Tahmine Dayalı Analitik Modellerini Uygulayın: Bulut veri depolama ve işlem gücü, makine öğrenimi algoritmalarını ve varsayımsal analitik modelleri uygulamak isteyen üreticiler için önemli bir rol oynuyor. Üreticiler, bulutta depolanan büyük bilgi kümeleri üzerinde makine toplama modellerini eğiterek kalite kontrol algoritmaları, talep talep modelleri ve üretim süreçlerini ve kaynak tahsisini optimize eden diğer uygulamaları geliştirir. Bu teknolojiler, proaktif karar vermeyi mümkün kılmakta, iş kalitesini güzelleştirmekte ve düşük maliyetle müşteri memnuniyetini artırmaktadır.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
altunhisar-ajans.xyz