Ekonomi

Çalışanlar Artık Sosyal Yaşantılarını Daha Çok Önemsiyor

Başta memleketler arası şirketler olmak üzere yerli ve yabancı müşterilere insan kaynakları yazılımları, danışmanlık üzere alanlarda hizmetler veren CottGroup Şirketler Grubu’nun Kurucu Ortağı Selim Tankut Akdağ, dünyada artık şirketlerin sürdürülebilirlik stratejilerine daha fazla odaklandığını ve çalışanların beklentilerinde de değerli değişiklikler olduğunu söyledi. Akdağ, “Günümüz iş dünyasının en çok önem verdiği konulardan biri de yenilikçi uygulamalar aracılığıyla çalışanların refahını artırmak.” dedi.

Şirketlerin öncelikli gündem unsuru hâline gelen çalışan motivasyonun artırılması, farklı çalışma modellerini de beraberinde getiriyor. Daima değişen ve yenilenen teknolojiler çalışan motivasyonunu destekleyecek biçimde geliştiriliyor. Bordro outsource, insan kaynakları yazılımları, danışmanlık ve KVKK üzere alanlarda hizmetler veren YTÜ Yıldız Teknopark firmalarından CottGroup Şirketler Grubu’nun Kurucu Ortağı Selim Tankut Akdağ, çağdaş dünyada şirketlerin artık sürdürülebilirlik üzerine daha fazla düşündüğünü söyleyerek “İnsan kaynakları ve bordro sürecini baştan sona otomatik hâle getirmek gerek. Geleneksel insan kaynakları uygulamaları radikal bir şekilde değişiyor.” diyerek, çalışan ve patron açısından kesimdeki değişimler hakkında da kıymetli bilgiler verdi.

“Şirketlerin Hedefleri Çalışan Refahını Artırmak”

Danışmanlık, outsource (dış kaynak), teknoloji ve eğitim dalında faaliyet gösteren CottGroup, Türkiye pazarına yeni girecek tertiplere ve lokal müşterilere; organizasyonel süreçlerde dayanak veriyor; İK alanındaki gereksinimlerinden, bordro süreci ve yazılım gereksinimlerine kadar tüm hizmetleri uçtan uca sağladıklarını tabir eden Selim Tankut Akdağ, “Grubun gücü; tek bir servis tarifi, tek bir fatura ve tek bir tedarikçi konforunu müşteriye sağlamak. Yıldız Teknopark’ta geliştirdiğimiz Informasoft İnsan Kaynakları İdare Sistemi ve Bordromat Bordro Süreç İdare Sistemi yazılımlarımız büsbütün bulut tabanlı, yeni jenerasyon insan kaynakları ve bordro uygulamalarıdır. Eserlerimizi tercih eden ve Türkiye’de ofisi olan birçok Küresel 500 firması mevcut. Bu başarımızın ana etkeni, yazılımlarımıza en yeni teknolojileri aktarmamız ve çağdaş dünyada tertiplerin insan kaynakları süreçlerinde otomasyon ve çalışanın süreçlere iştirakinin ehemmiyetinin farkında olmalarıdır. Bunun yanında, günümüz insanı da farklılaşan ekonomik, toplumsal, kültürel ve ruhsal tesirler nedeniyle günlük yaşantısında kendine daha fazla vakit ayırmak istiyor. Öbür bir deyişle bireyler de toplumsal yaşantılarını daha güzel bir noktada pozisyonlandırmak istiyor. Artık, kendimize vakit ayırmak, tabiatta daha fazla vakit geçirmek, daha süratli seyahat etmek, daha uygun bir sıhhat hizmeti almak, daha süratli çalışmak, daha gerçek ve verimli iş süreçleri ile gerilim ve kaosu ortadan kaldırmak temel kişisel gayelerimiz ortasında bulunuyor. Bu beklentileri dikkate aldığımızda, günümüz iş dünyasının en çok ehemmiyet verdiği husus olan çalışan refahı ve toplumsal manada da toplumun refahı için ortak gayelerin kesişim kümesi karşımıza çıkıyor. İşte kurumların odağındaki inovasyon çalışmaları bu kesişim kümesinden hareketle gaye belirlemek olarak şekilleniyor.” dedi.

“Karşımızda Daha Özgür ve Konfora Daha Fazla Önem Veren Bir Kuşak Var ”

Faaliyet gösterdikleri alanlarda “Dünya Lideri” olan küresel network ve iştirakleri aracılığıyla müşterilerine yenilikçi tahlilleri sunduklarını belirten Selim Tankut Akdağ, dalın geleceği hakkında şunları söyledi; “Özgür, iş-yaşam istikrarına daha fazla kıymet veren bir jenerasyon var karşımızda ve gelecek nesiller da kesinlikle farklı beklentilerle iş yaşantısında olacaklar. Çalışanın beklentilerine uygun ve mobiliteyi destekleyen sistemler ortaya koymak konusunda istekli olmalıyız. Yani şöyle düşünün; bir çalışan hibrit çalışma formunda günün bir kısmını konutta, bir kısmını kafeteryada ve bir kısmını da ofiste geçirebiliyor. Biz bu farklı vakitlerde, farklı lokasyonlarda bulunan çalışanların fiyat bordrolarını üretiyoruz. Bordrolar için vakit bilgilerini içeren puantaj bilgisi hazırlanırken, çalışanın hangi vakti nerede geçirdiği de devamlılık takibinin sağlanması bakımından dikkate alınıyor. Münasebetiyle, yeni kuşak sistemlerde taşınabilir aygıtlar üzerinden giriş-çıkış (check-in , check-out) süreçleri süreçlerini takip edebiliyorsunuz. Örneğin, uzaktan çalışan bir kişi ben “x” saatinde işe başladım halinde sistemden giriş yapabiliyor yahut mola verdim (check-in/check-out) diyebiliyor. Hibrit çalışma modelinde bireylere bir esneklik vermelisiniz. Uzaktan çalışma modeli ile verimliliğin arttığını gözlemliyoruz. Bu müşahedemizi, kendi yazılımlarımız yani vakit takip sistemi, performans idare sistemlerimiz de destekliyor.

“Tüm Süreçleri Kontrol Eden Bir Mekanizma”

Türkiye’de ve dünyada ferdî bilgilerin korunması alanının çok kıymetli bir hâle geldiğinin altını çizen Selim Tankut Akdağ, dataların inançlı ortamlarda barındırılmasının ve işlenmesinin epey değerli olduğunu vurguladı. Akdağ, “Bu kapsamda saklılık ve güvenliğe yaptığımız yatırımlar artıyor. Teknoloji ilerledikçe sistemler daha karmaşık ve maliyetli bir hâle geliyor, bu duruma uygun olarak da altyapılar geliştirmek gerekiyor. Bordro özelinde konuşacak olursak; bordro, multidisipliner bir yapı. Çalışanın fiyatıyla alakalı bir süreç. Şayet tertipler çalışanın gerçek ve vaktinde fiyat almasını, ayrıyeten puantajdan hesaplamaya kadar olan sürecin en süratli biçimde gerçekleşmesini istiyorlarsa bordro süreci konusunda yeni stratejilere muhtaçlık duyabilirler. Zira bordro, çalışanın; performansına, bağlılığına, verimliliğine direkt tesir ediyor. Demek ki yanlışsız hesaplama ve vaktinde ödeme yapmak hem çalışan hem de tertipler için çok değerli. Bordro süreci, ödemeler bakımından finansa, masraflar bakımından muhasebeye, fiyatlandırma ve yan hakların idaresi üzere işlevler bakımından tüm insan kaynakları ve idare stratejilerine tesir eden bir süreç. Bir yandan da vergi, toplumsal güvenlik ve iş hukuku nedeniyle çeşitli kurumlarla olan bildirge ve beyanname süreçlerinizi hakikat yönetmelisiniz. Bu türlü olunca da klâsik yapılardan fazla güçlü bir otomasyona muhtaçlık duyacaksınız. Biz de uçtan uca, yani işçinin birinci işe girişinden, çıkışına kadar bütün süreçleri çok düzgün kurgulayan yapılar geliştiriyoruz.” dedi.

“Artık Herkesin Bir Avatarı Olacak”

‘Bordromat’ isimli bordro süreç idaresi sistemiyle şirketlerin ileri teknoloji, güvenlik ve yüksek sürat gereksinimlerini ziyadesiyle karşıladıklarını söyleyen Selim Tankut Akdağ, “Bordromat, günümüz bordro programlarından çok farklı bir noktada. O nedenle eğitimleri de yeni jenerasyon teknolojilere uygun bir yapıya getirmeye çalışıyoruz. Bordromat’ın eğitim setlerini MetaHuman ile tasarlıyoruz. Bordro eğitimlerini 3D realistik görünümde, gerçek mimik ve hareketleri uygulayabilen MetaHuman karakterlerle çözmeye çalışıyoruz. Yeni jenerasyon, dijital karakterlere ve onlarla sunulan medyaya çok aşina. Genç neslin çeşitli platformlarda etkileşim için avatar kullanımı sanal iş dünyasının kapılarını açıyor. Kurumlar, metaverse uygulamaların cihanında var olmak istiyor. Bizim müşahedelerimiz ve tahlillerimiz de metaverse uygulamalar başlığı altında toplayabileceğimiz eser ve hizmetlerin git gide yükseldiği istikametinde. Bordromat’a olan yüksek ilginin en önemli nedeni, katiyetle tüm bordro sürecini yine yorumlayan bir süreç idaresi sistemi olması. Yapay zekâ ile bordro uzmanını yönlendiren, kusur yapmasını engelleyen, hakikat ve süratli bir bordro hesaplaması sağlayan bu yapı için çok çalıştık. En üst düzeydeki beklentileri de karşılayacak zımnilik ve güvenlik altyapısı sunmamızın kıymetli bir fark yarattığını düşünüyoruz. Türkiye’de Bordromat’ın çok büyüyeceğini ön görüyoruz. Dünyanın değerli şirketleri Türkiye’deki tertiplerinde eserimizi kullanmaya başladılar. Bunun ilginin en önemli nedenleri; entegrasyon kabiliyetlerimiz, uyumluluk ve küresel raporlama yetkinliğimizdir.” halinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu